måndag 8 september 2014

Renoveringsdags!



På helgen kom vi igång med arbetet på ett av sovrummen som återstår att renovera. Så här såg rummen ut när vi övertog huset för snart 4 år sedan. Huset hade senast använts som dagis därav den härliga rosa färgen :) Väggarna var täckta med spånskivor, golven med spånskivor och plastmattor och nästan alla tak var intäkta med gipsskivor. Vi började renoveringen våren 2011 med att riva alla spån- och gipsskivor. Det blev många lass till återvinningsstationen. Alla värmebatteri samt rör revs ut. Alla lister och överstycken på fönster och dörrar togs bort och fördes upp på vinden för att senare restaureras och sättas tillbaks.


Så här ser samma rum ut nu efter helgens rivningsarbete. Alla skivor på väggarna är borta och vi har börjat med att ta ner de gamla spännpappren och tapeterna. All små nubbar som de gamla spännpappren har varit spikad med tas till vara. Det finns måååånga nubbar i ett rum. Det är många lager av tapeter och spännpapp. De gamla nubbarna används sedan när ny spännpapp spänns upp på väggarna.


I de rum där det finns gamla tapeter bak spånskivorna  lämnar vi kvar en del för kommande renoverare. Av de tapeter som rivs tar vi till vara ca 60x60cm bitar för att dokumentera tapeterna i huset.


I rummet som vi nu renoverar finns en murad spis med rappad - målad yta, den också i rosa. Den har varit målad i många olika nyanser under årens lopp.


På en del ställen har de fina formerna helt dolts av tjocka lager av målfärg. Nu skall all tjock färg bort och skadorna skall repareras och sen målar vi den med linoljefärg. Målfärgen lossar ganska lätt pga att ett lager av målfärg har släppt från ytan, antagligen för att man använt fel färgtyp. Den nya nyansen vet jag inte ännu men den gamla ljusa gråa färgen som kom fram är fin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar