lördag 26 mars 2016

Påsklördag


Gubben började på med att riva spånskivorna från golvet i gamla köket och blivande TV-rummet. Lite spännande att se om golvet var i skick eller inte. När vi rev den gamla köksinredningen såg vi att runt det gamla diskbänks avloppet var golvet inte i så bra skick.


När alla spånskivor var utkastade så såg det ut såhär där den gamla köksinredningen har stått :( Gamla hål för avlopp och vattenrör, murket runtomkring för att det har läckt. Största läckaget har varit vid diskbänken, där är det skador både på väggen och golvet.


Ett annat ställe var golvet var murket var vid skorstensmuren. Vet inte riktigt varför det är muket där men en orsak kan vara att i den gamla vedspisen vi kastade ut förra helgen så fanns en vattenbehållare som man kunde värma vatten i just i det hörnet framför det murkna. Kanske den har läckt, eller så hittar vi förklaringen när vi öppnar golvet.


Annars var plankorna i någorlunda skick. Golvet har varit öppnat på en del ställen och då har man kapat plankorna. Vi får se hur vi gör, lappar med nya plankor där det behövs eller byter hela golvet... 


...tror nog att vi lappar där det behövs. Stor del av golvet är i alla fall i bra skick. Såg riktigt fint ut på de bättre ställen.


Efter att ha rivit den dörrkarm som hade satts in i ett senare skede kunde man se att den originala dörren in till köket har haft ett överstycke så som pardörrarna + att den har varit bredare: ca 1m. Möjligen är det den gamla köksdörren som har flyttats till vardagsrummet, i den öppning var det tidigare har stått en pardörr.


Medan gubben rev golvet virade jag in tuijorna i tyg....


... och skrapade ännu en dörrlist :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar