måndag 28 november 2016

Förra helgen och veckans arbete


Förra helgen gick åt till att få vindskyddsskivorna på plats och sen pappra hela härligheten. 
Stora rummet gick snabbt men den lilla farstun var knepigare. 
I något skede har vindstrappan flyttats hit och då har man byggt trappan ovanpå farstuns golvplankor och att riva trappan för att få isoleringen under kom inte på fråga...


... så jag papprade underifrån och sedan fäste vi vindskyddsskivan. Det gick relativt enkelt, det är golvvärmerören som kommer att vara knepiga för de skall under plankorna och in under trappan var alla rör kommer upp.

Elrören kom också på plats, det blev en hel del uttag men de kommer säkert allesammans i användning när sönerna skall koppla i alla boxar och Tv:n :)


Sen en kväll i veckan var det bara att blåsa ullen. 
Detta har tydligen blivit något av en tradition att blåsa ull före julen hos oss :) för två år sedan blåste vi ull 22.12.


Som tidigare stod jag på släpkärran och hackade ned balarna i kvarnen medan gubben skötte om utblåsningen i andra ändan. Denna gång hade vi en annan kvarn än vad vi har haft förut och den här var tung att jobba med. Den hade inte ett lika bra bord att sätta balarna på och själva kvarnen ville bara ha små bitar och inte stora som det lätt blir när man hackar ned ullen. 

Efteråt var åtminstone jag helt slut, men jobbet kan ju i alla fall räknas som ett besök på gymmet ;)


TV-rummet med ull uppåt väggarna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar