måndag 7 november 2016

Glasverandan

Nu är vi närmast en klar glasveranda vi någonsin varit ;)

Arbetet med glasverandan fortsatte över helgen. Grävaren kom på nytt i lördags och vi var tidigt uppe för att fixa det sista före vintern. 


Det var tänkt att vi skulle gjuta sulan till glasverandan ännu i höst och att vi skulle gräva för den men vinterkylan överraskade oss, så i stället fixade vi klart det som behövs för att vi skall kunna göra klart sönernas TV-rum. 
Stagen till två stenar som hängt i luften i stenfoten kapades av. Stenarna fick falla i grävmaskinsskopan och grävmaskinen kunde kippa av dem på passligt ställe -> enkelt när man har maskiner som kan utföra arbetet!


Nu blir det lättare att bygga glasverandaväggen när vi kommer så långt.

Inne fortsätter arbetet nu i vinter med att få sönernas rum färdiga men först skall deras TV-rum få golv så att vi kan sätta på värmen.


Detta arbete kom vi igång med också över helgen :) Känns som om vi kommer någonstans nu igen efter en längre tid med ganska så lugnt på renoverings fronten. 
I  blivande TV-rummet sågade gubben bort alla dåliga delar ur golvbjälkarna och så kom vi igång med att skiva golvet underifrån.


Halva golvet fick vi gjort förrän vi tog kvällen.

Lite ovant att jobba i -6 grader så väl inne i värmen tog det ändå länge innan vi återfick värmen i kroppen :) 
Yllesockor på och under filt tillbringade vi kvällen framför TV:n och tog det lugnt, nöjda med helgens arbete!


2 kommentarer:

  1. Huh! Teillä on melkoinen projekti käynnissä - tai projekteja ;) Tsemppiä!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kyllä tekemistä riittää :) Välillä kyllä tuntuu että on liikaa mutta sitten joku osa valmistuu ja jaksetaan taas jatkaa.

      Radera