torsdag 8 december 2016

Mera rörspis

Arbetet med rörspisen i son nr 1:s rum fortsätter. 
Jag har nu jobbat på med den på kvällarna och har fått ganska så mycket klart :)


I förra veckan hade jobbet kommit så här långt. Hittade en ganska stor del av dekoren som jag "limmade" tillbaka  på plats med bruket. 


Ännu en kväll och ett varv mera bruk.


På söndagen tog jag mig an den hemliga dörren och limmade remsor som gömmer spikremsorna på kanterna. Snart är det målningsdags i rummen :)


Den söndriga kanten på rörspisen har jag byggt upp och sedan slipat för att få de rätta "kurvorna". Lite bukligt blev det på de ställen där bitar av den gamla dekoren fanns men det tycker jag att är ok, det får synas att det är originaldelar och nya partier därimellan.


På självständighetsdagen slipade jag nedre delen av spisen, så den är klar nu för målning!
Nästan hela mellandelen fick sista varvet med bruk och det som är klart kommer jag att slipa i kväll. Nu behövs en till säck med bruk för att komma vidare.


Som avslutning på dagen målade jag lister andra varvet och det behövs nog ett varv till innan de är klar och det tänkte jag göra i kväll :)

2 kommentarer:

  1. Men vad duktigt jobbat, jag hade nog rivit ned hela spisen och ansätt den omöjlig att renovera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med lite envishet går det :) jag ger inte upp i första taget. Det här jobbet tog nog sin lilla tid, men ibland är det bra att inte helt veta vad man ger sig in på när man börjar på med något.

      Radera