fredag 16 december 2016

Veckans framgångar

Veckan som har gått har igen varit en vecka då gubben och jag har jobbat på med renoveringen kvällstid till sent på kvällen och hela helgen lång!
Ber om ursäkt för de suddiga bilderna :)


Rörspisen i son nr 1:s rum är klar upptill spiskransen. Skulle nog ha fått den helt klar men det har varit lite problem med att få tag i bruket jag använt :( men nu har jag fått nys om att ev. på Stark i Vasa finns samma märke jag använt så det blir att åka dit och hämta en säck...eller två.


Jag har slipat alla små ojämnheter och den nedre ytan är nu klar för linoljefärg!
Är mycket nöjd med resultatet. Jag hade lite ångest för hur jag skulle göra och klara av att få spisen snyggt lappad och ytan jämn men det har gått mycket bättre än jag trodde :)


Golven slipades över helgen. Gubben höll på båda dagarna med att få golven klara för slipning och sedan med att slipa dem. Ännu skall kanterna slipas för den stora maskinen kom inte åt att slipa helt mot väggen.


TV-rummet har fått mattor på golvet så att inte de nyslipade ytorna skall bli smutsiga :) innan vi kan vaxa in dem. 
Nu tassar vi runt i strumplästen när vi renoverar, härlig känsla :) Känns som om vi nästan är klara!

TV-rummet har blivit arbetsrum nu när vi jobbar med golven och väggarna i sönernas rum. Jag har rivit och limmat de sista pappremsorna  på taklisterna och runt rörspisarna.


Har också lappat små hål efter "stödnubbarna" när vi spände taket i somras. Rev små bitar av spännpappen, avlägsnade den tjocka gråa delen av pappen så att bara den tunna vita ytdelen var kvar, den limmade jag över alla nubbhål och sen när man målar så syns det knappt.


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Lite strul med kommentarerna.... nej det blev inte flyttning till jul, vi siktar på sportlovet nu :)

      Radera