torsdag 9 mars 2017

TV-rummet: vägg 3 och byte av dörrkarm

Vägg 3 i TV-rummet har vi börjat på med också. Det har blivit lite jobb här och där på sistone. Vi har jobbat med det som varit intressant just då :)


Vägg 3 i TV-rummet är väggen mot kommande glasverandan och genom väggen drar det kallt på många ställen. Eftersom vi inte vet hur lång tid det kommer att ta innan glasverandan är på plats så bestämde vi oss för att skiva väggen med fiberskivor.


Ett mycket enkelt och effektivt sätt att isolera från insidan. Skivorna är enkla att fästa på väggen och bara man mäter noga så kan man såga ut formen t.ex runt fönster. 


Snabbt hade vi fixat hela väggen om vi hade fått tag i fler än tre skivor.... vi fick vänta på att butiken fick in mera. Skivorna är nu hemma men vi har inte ännu hunnit få upp dem på väggen :)


Det andra större arbetet som vi gjorde förra helgen, men som inte märks så mycket, är att vi bytte dörrkarm i dörröppningen som kommer att gå in till sönernas del från glasverandan. Dörrväggen skall skivas med fiberskivor och eftersom skivan skall fästas i karmen blev vi tvungna att byta den. Dörrkarmen som stod där har haft en lägre dörr med ett överfönster. Dörrbladen fanns inte längre när vi köpte huset och planerna är att vi ska flytta en annan dörr till det här stället, en dörr som är högre och utan fönster, nämligen den här :)


Gubben bytte karmen och satte tillbaka isoleringen i väntan på att glasverandan skall bli klar :) Nu kan vi också skiva den här väggen med fiberskivor!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar