söndag 7 maj 2017

Vägg 3 i TV-rummet


Redan över påsken tog jag mig an vägg nr 3 i TV-rummet. De sista fiberskivorna skulle på plats. Damsög och kollade stockväggen en sista gång för spikar och annat utstående. Sen var det bara att fästa skivorna på väggen.


Mycket mätande och sågande för att få skivan rätt runt fönsteröppningen. Detta skulle jag helst ha gjort ute för det dammade något oerhört, men det var egentligen enklare att göra det inne än att bära ut skivan för att såga den.


Alla fiberskivor på plats med fönsterpapper limmade över skarvarna och skruvhuvuden.


Några helger senare tapetserade jag väggen med makulaturpapper för att jämna ut ytan. Fiberskivorna är inte helt släta så makulaturpapper under tapeterna är en bra ide. Pappret är egentligen som tapeter men utan färger och figurer; samma bredd och längd på rullarna.


Åter igen var det matsalsbordet som fick agera tapetseringsbord :)
Tänkte jag skulle prova på att limma tapeterna med mjöl-lim. Har läst om det på några bloggar och det var något jag måste prova. 


Superenkelt egentligen: 9 delar vatten och 1 del mjöl, koka upp vattnet och strax före det börjar koka rör man ned mjölet som man har blandat ut i lite vatten så att det inte klumpar sig. Sedan får det koka i 10 minuter under omrörning och så är det klart. Jag lät limmet kallna i nästan en timme före jag började använda det. Andra satsen jag kokade fick jag klumpar i så jag hällde limmet genom en sil vilket gav ett riktigt slätt lim.


Till väggen som jag tapetserade kokade jag lim i två omgångar, 9dl vatten och 1dl mjöl vardera gångerna och det räckte precis :) 
Detta är i alla fall ett mycket billigare alternativ till de köpta limen. Nu har rummet varit klart en vecka och pappret sitter fortfarande kvar på väggarna :)Idag har jag dessutom städat ur hela rummet så nu kan vi antingen ta itu med golvplankorna eller pappra taket. Golvplankorna skall också i detta rum tas upp för att hyvlas och packas tätare.


Nu när rummet är urstädat känns det som om vi faktiskt närmar oss slutet!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar