torsdag 30 augusti 2018

Glasveranda på gång!


"Sista" hindret för att komma vidare med glasverandan har varit den gamla stenfoten som var avslutad en aningens ojämt och vi kom fram till att vi måste får en rak kant mot den kommande väggen på glasverandan. Efter lite funderande tog vi ett samtal med min kusin som är grävmaskinsförare och kom överens att att vi "spränger" bort bitarna med snigeldynamit. 


Han kom och borrade hål i den översta stenen som gubben sedan fyllde med dynamiten. Dynamiten expanderar långsamt och efter ca 1 dygn har den expanderat så mycket att stenen spricker. Eftersom det var så varmt väder sprack första stenen redan på förmiddagen nästa dag och kusin vitamin kunde komma och borra hål i följande sten som gubben fyllde med dynamit och den här gången gick det ännu fortare. Följande dag kunde min kusin gräva bort den sista stenen och så hade vi en rak kant!


På samma gång grävde min kusin diken för sulorna och fixade marken runt omkring klart för tjälisolering. Vi skaffade färdiga formar till sulan för att inte behöva bygga formar och armera. Enkelt att bara lägga ned formarna och beställa betongen! 
På bilden är en form på plats den andra ligger och väntar på att gubben skall fixa lite till under huset innan vi kan ta bort betongblandaren :) 


Men före det så skall gubben reda ut denna härva!
Värmerör som skall förlängs och fixas till rätt ställe under huset.


Ännu ett hinder på vägen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar