onsdag 15 februari 2017

Stockväggsproblem

Ytterväggen som tidigare hade en 5cm tjock rappning på sig var inte i bästa skick när vi började att renovera huset. (Om du skrollar ned i länken så hittar du samma hörn) 
Vatten hade kommit in mellan rappningen och stockväggen och vi var tvungna att byta en del stockar längst in i hörnet i husets vinkel. 
Vid sidan om där vi bytt stockarna var inte väggen i så dåligt skick att vi behövde byta ut dem, men ändå så pass att ibland, när vinden ligger på från rätt håll och det regnar, har vatten kommit igenom väggen mellan stockarna och in i det blivande TV-rummet :(


 Senare när vi har byggt den nya glasverandan kommer denna vägg att vara innervägg och vi skall sätta panel på den, men tills dess behöver vi få den tät. Så över helgen började gubben med att bygga arbetsställningar så att han kunde komma åt att jobba med väggen. Området som skall fixas sitter 4-5 meter upp på väggen.


Han började med att putsa väggen med motorsåg för att få bort de murkna delarna av stockarna. 
Syns bra var han har putsat; det ljusa och det som skall bort; mörkgråa.


Sen strök han stockarna med tjära och till slut drevade han med lin. 
Doftar gott när man kommer uppför trappan :)


Nu klarar sig nog väggen tills glasverandan har fått tak.

2 kommentarer:

  1. Olipa hyvä, että vaurio oli vain pinnassa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Onneksi monet vaurioit mitä meillä on ollut on ollut tällaisia vain pinnassa ja niitä on ollut helppo korjata. Näyttää pahemmalta kuin on :)

      Radera