torsdag 10 augusti 2017

Äntligen i mål!

Slutspurten på son nr 2:s rum började för någon vecka sedan med att vi äntligen fick tapeten beställd :)


Själva tapetseringen tog länge, vi fick kämpa med att få den att bli snyggt. Inte det lättaste att tapetsera på spännpapp. Jag har tapetserat tidigare på spännpapp men den här gången bestämde vi oss för att förklistra pappen.... vilket inte var något bra beslut :( Spännpappen sög i sig fukten i klistret ändå och blev böljig. Tapet kanterna gled ifrån varandra och vi fick vita springor. Vi tog ned tapeten och torkade bort klistret och lät våden torka över natten.


Nästa försök var att grundmåla pappen men inte heller det hjälpte och det blev samma procedur igen: ned med tapeten och så torkade vi av våden och lät den torka igen....
Orsaken till allt detta klott kom av att vi inte vill måla pappen med linoljefärg för att den luktar så, men som ett sista försök målade jag spännpappen med linoljefärg före vi åkte till villan över helgen och när vi kom tillbaka hade färgen torkat och luktade inte heller så farligt mera :)


Nu funkade underlaget som det skulle och vi fick upp hela motivet på väggen!
Sonen har själv valt motivet och jag är jätte nöjd med hur det blev. Färgerna passar med väggfärgen och temat för sitt rum hade sonen klart redan när vi började på att renovera huset; "under vattnet" skulle det vara och detta är verkligen under vattnet :)


Här hur det såg ut när vi köpte huset; bilden tagen mot son nr 1:s rum som ligger bakom väggen till höger om motivtapeten. 


Jag hade sytt gardinen klart tidigare av det tyg sonen själv valt. Gubben fixade golvlisterna och så fick son nr 2 flytta in!


Samma fönster, från denna "härliga" rosa  färg för 6 år sedan till ljusblått idag:)
Rummet har fått en mycket nöjd ägare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar