söndag 22 november 2015

Klaustrofobi


På lördag städade vi ur son nr 2:s sovrum för att kunna börja med att sätta in vindskivor under stockarna, som var lite utmanande för att källaren kommer så högt upp. Det blev att krypa i de små utrymmen som finns på sidorna om källaren för att få bädorna som skall hålla upp vindskivorna på plats.  
Det blev ingen lång jobbdag för gubben hade feber och orkade inte riktigt. Men den första skivan fick vi i alla fall på plats.


Idag var inte arbetstakten högre för gubbens feber hade inte lagt sig, men ändå jobbade vi på en stund. Vi fortsatte med skivorna och kämpade på med att få dem på plats.


Egentligen var det jag som skulle dit under skivan och skruva fast bräden, för att gubbe inte riktigt orkade, men jag kom inte längre in än att jag stack in huvudet och fick en så klaustorfobisk känsla att det inte blev något av det, gubben fick offra sig :) Jag har aldrig haft problem med trånga utrymmen tidigare så känslan idag var något nytt och ingen trevlig känsla alls.


Vi jobbade med de svåraste skivorna idag. Det var mycket figursågande runt och i närheten av kakelugnen.


Och mera krypande i trånga utrymmen. 
Gubbben kröp snällt in och fixade brädorna trots febern.


Vi fick klart skivorna mot kakelugnen och nu är det två stora skivor kvar så har vi son nr 2:s sovrum klart för eldragningar och isolering :) 
Nu hoppas vi att gubben tillfrisknar så att vi igen nästa helg kan jobba på och också få son nr 1:s rum klart med skivor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar