tisdag 4 april 2017

Mera hall

Samma rum som i förra inlägget men äldre foton :)


Här har vi börjat på med renoveringen :)
När vi köpte huset hade det varit bostad i några år men före det huserade ett dagis här. Det var indelat i en svensk och en finsk sida: Nallebo och Pupula. Vår hall var dagistanternas pausrum på den ena sidan. Hela husets väggar var målade i rosa med bruna dörrar. På bilden ovan samma vinkel som i  förra inlägget, mot blivande öppningen.
I hörnet en liten wc som man kunde gå rakt igenom till en liten korridor (klick) som skall bli vår garderob och bakom väggen var kylskåpet och dörren står fanns ett badrum.


När vi började riva väggen bakom köksinredningen hittade vi en pardörr i väggen :) Denna har vi flyttat till dörröppningen in till blivande biblioteket. Här skulle dörren in till wc:n komma. När vi tagit bort pardörren satte vi in en lite mindre dörr med fönster ovanför (klick).


I den här öppningen satte vi in pardörren vi hittade i väggen. När vi rev spånskivorna hittade vi ett lite mindre dörrhål vida sidan om det som använts senast. Gubben kommer in genom en dörr som gick ut till den gamla glasverandan. Denna dörr är nu igensatt och det är där som farmors soffa står i förra inlägget.


Här har vi rivit alla de rosa målade spånskivorna och vi har hittat ännu en dörr i väggen.
Här ser man också att rummet någon gång har varit delat - olika tapeter. WC:n rakt fram och till höger en liten dörr in till vardagsrummet som vi har satt igen.


Samma vägg. Nu har vi tagit bort dörren som fanns inne i väggen - den är nu dörr mellan köket och blivande biblioteket (klick). Här ser man hela vägen ut genom vårt sovrumsfönster :) Där i dörröppningen framför sopsäckarna syns pelaren som håller upp taket var vi måste byta ut stockarna i ytterväggen upptill (klick


Dörren ut till den gamla glasverandan. Man kan se att det har funnits en vägg mellan fönstret och dörren, säkert en liten farstu. Intressant är färgerna på väggarna är den samma som i farstun i sönernas del; först grå målade väggar och sedan en stänkmålad ljusgrå tapet. Den dörr som fanns här är den som vi kommer att sätta in i farstun i sönernas del (klick) från en farstu till en annan :D


Gubben fixar golvet. Nu är allt rivet och vi har börjat bygga upp igen. Under den runda plåtugnen fanns en större grund av tegelstenar och på väggen kunde man se att det har funnits en större eldstad här. Denna har förbryllat oss en del för det ser ut som om det har varit en gammal öppen spis, sådana som man hade i kök tidigare, med en kupa över, men det passar liksom inte in...


Den stora öppningen i hallen är uppsågad och byggubben är i färd med att såga upp öppningen för pardörren in till vardagsrummet.
Dörren med fönstret ovanför in till WC:n är på plats.


Taket är tvättat och golvplankorna är på plats.
Spännpappen har kommit upp på väggarna och väggen rakt fram är rullad med linoljefärg. Den färgen täckte inte som jag ville så det blev att byta till annan sort. 
Nästan klart bara listerna som fattas :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar