måndag 15 februari 2016

Kaos i vardagsrummet

Snön som smalt bort förra veckan kom tillbaks över helgen och vi har vitt och mysigt igen :) Trevligt så, men för oss blev det att ändra planer för helgen; vi hade nämligen tänkt isolera sönernas rum men det skulle inte ha varit så lyckat i det snöiga vädret. Vi var rädda att blåsisoleringen skulle ha blivit våt när vi skulle ha malt den ute.


 Nå, inte tar arbeten slut för det :) 
Vi flyttade renoveringen in till vardagsrummet istället! 
Glömde att ta en före bild innan jag plockade bort alla mina dyrgripar :) 
Det var de höga golvlisterna vi siktade in oss på. Alla grejer plockades ut ur skåpet och skåpet lyftes åt sidan.


Så här långt kom vi före vi flyttade in för 3 1/2 år sedan; augusti 2012. Ibland har jag glömt att inte listerna är fixade....


Eldosorna på plats, strömrören kopplade och en gipsskiva dit skruvad. Där i hörnet var det bruna skåpet skymtar skall en kakelugn stå, men jakten på en sådan har inte ännu börjat.


När vi nu var igång med listerna så började vi på med listen på andra sidan av det bruna skåpet också. När de här två listerna är fixade är vardagsrummet klart, i alla fall vad golvlister beträffar. 
Om någon undrar vad det är för en "trasa" som hänger på väggen så döljer den något som jag återkommer till senare ;) 
Listerna blev inte klara, kvar återstår att spackla, slipa, måla och så att få alla de lister, som den slutliga höga listen består av, på plats. Jag återkommer med rapport när något händer :)


Det var meningen att jag skulle hänga upp en tavla på väggen över det bruna skåpet när vi skulle flytta tillbaks skåpet på söndag eftermiddag, men jag fick beslutsångest och mitt i allt funderande kom jag på att vi skall möblera om :) 
Det bruna skåpet fick flytta till andra sidan rummet dit under det svarta täcket och det vita skåpet som har stått där fick flytta, med det svarta täcket, dit var det bruna skåpet stått.


Total kaos i vardagsrummet en vanlig söndag eftermiddag :) 
Efter en del kånkande och flyttade var allt på plats och jag kunde fixa till pyntet.


Möblerna kom på plats men där bakom gungstolen står tavlan lutad mot dörren, fortfarande beslutsångest :D 


2 kommentarer:

  1. Det kommer bli toppen! Bra att bo in i huset och känna efter så kommer besluten och idéerna vartefter! :-) Har tittat in här då och då men tror inte att jag fått ihop till en kommentar. Har 3 sjuklingar som sover denna tisdagskväll och kan sitta själv i lugn och ro vid datorn utan att någon avbryter eller klättrar på mig!!! Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Jo, en del ändringar till planerna har vi nog gjort nu när vi har bott här en stund :) Många ändringar blir man tvungen att göra när konstruktionerna på huset inte är som man trott men andra idér har lämnats ogjorda när bättre idér har dykt upp. Hoppas alla kryar på sig snart hos er. Här har vi äldsta sonen som är sjuk och jag hoppas att vi inte alla blir smittade :)

      Radera