fredag 17 februari 2017

Tapet bakom plexi

Redan i september berättade jag om den här väggen och att jag tänkte mig en plexiskiva ovanpå tapeten :)  Nu har vi äntligen fått plexin på plats!


Gubben hittade färdiga plexiskivor i byggbutiken; 1x1 meter som var exakt det vi behövde. Vi behövde inte måttbeställa utan fick med oss 3st skivorna på en gång och till ett bra pris :)

Gubben borrade hål i hörnen på skivorna som var en aningens större än tjockleken på skruvarna och så var det bara att mäta ut var den första skulle fästas.


Väggen är ca 3,2 meter hög medräknat taklisten, så första skivan kom upp från golvet ca 5cm. Med den första på plats var det enkelt att rada de andra två ovanpå och skruva fast vartefter.
Och så av med plasten. 


På håll syns nästan inte plexin, precis som det skall vara :)


Där nere i hörnet syns skruven och kanten av plexin.2 kommentarer:

  1. Hieno ja rohkea päätös jättää nuo ihanat tapettikerrostumat näkyviin. Plexi suojaa niitä arjessa ja saatte ihailla menneiden asukkaiden valintoja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lähes kaikki vanhat tapetit oli purettu kun me ostimme talon joten oli mukava yllätys kun muutamassa huoneissa oli jätetty vanhat tapetit ja lisäksi tykkäsin niistä niin paljon etten voinut peittää niitä :)

      Radera