måndag 22 januari 2018

Nästan där :)


I helgen var det dags för tapetsering av TV-rummet!

Men före jag kunde börja på med tapeterna skulle hörnen uppe vid taket pappras, dels för att stoppa draget och dels för att det inte skall ramla ned sand och mossa mellan springorna på takplankorna.


Rev remsor av spännpappen, vek dem färdigt, på med lim och så upp i taket, enkelt och snabbt.


Bordet är dukat för tapetsering :)
Matbordet har fått agera tapetseringsbord varje gång hittills när vi tapetserat. Det är tillräckligt långt för att det skall vara enkelt att stryka på lim på tapetvåderna och det är också enkelt att ställa i ordning; bara att kasta några gamla lakan på och så kan man börja på.


Skyndade långsamt med tapetseringen, det blev matlagning och byktvätt mellan varven :) Skönt att inte behöva stressa. På söndag eftermiddag var jag klar precis som jag tänkt.


Tapeterna köpte vi för några år sedan, då när vi trodde att det inte skulle ta så lång tid att renovera sönernas rum och vi skulle kunna börja på med TV-rummet tidigare :) Då blev det dessa gråa tapeter med små rutor som glänser lite olika beroende på ljuset och jag är helt nöjd med dem ännu. Lite modernare variant och annorlunda än resten av huset men här i TV-rummet som är sönernas domän känns det rätt.


Ännu på söndag kväll skruvade gubben upp kopplingsdosan för taklampan och fäste el-kabeln i taket. Nu skall den bara kopplas i andra ändan och så har vi ljus. 

Nästan där :) 
Gubben skall få lite golvlister på plats så att el-gubben kan komma och koppla strömmen och efter det så "flyttar" vi in! 
Rummet kommer inte att vara helt klart med det som ännu skall fixas kan inte göras före det blir varmare väder och då lever vi med rummet som det är tills dess!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar