söndag 11 februari 2018

Fastlagssöndag


Då var vi redan inne en bra bit i februari.

Förra helgen åkte vi över till Umeå ett varv. Fint väder hade vi men kallt. Vi hade inga stora planer för resan utan det var mest en studie i avslappning med god mat trevligt sällskap och lugnt tempo. Vi hann med lite shopping och vi införskaffade en lampa till sönernas TV-rum som så småningom skall upp i taket.
Efter att vi konstaterade att vi inte kan måla varken taket eller tapetsera den sista väggen klart beslöt vi att sönerna kan "flytta" in. De var inte sena med att hjälpa till och nu har de ett eget rum var de kan se på TV eller spela spel utan att de behöver ockupera vårt vardagsrum :) 
(det kommer ett skilt inlägg senare om det)

Nu i helgen är det storstädning på gång. Igår började jag städa ur mellanrummet som skall bli vår klädskrubb. Tänk vad allt man kan hitta: skor i mängder som är för små, verktyg som man trott man aldrig mer skulle hitta ja som man inte ens kommer ihåg att man hade och allt möjligt annat som man inte fattar varför man sparat. Intressantaste fyndet var kanske en pärm med mina prov och papper från nian i högstadiet :D ja allt sparar man, men roligt att kolla igenom :) Vi bar ut grejer till lillstugan och vi bar upp grejer till vinden och så bar gubben i 2st dörrar från lillstugan. 
Mycket trafik i farstun i går!

Den ena dörren satte vi tillbaka på sin plats i skrubben under trappan, den andra är det tänkt att vi skall byta med nuvarande dörren som går från klädskrubben till vårt sovrum. Vi hade satt in en gammal wc-dörr från 60-talet som fanns i huset men förra året hittade gubben en liten dörr som var äldre och mera passar ihop med resten av huset så nu blir det att byta. Jag har en liten baktanke med att byta dörren nu, har nämligen tänkt att jag skall tapetsera vårt sovrum (klick) klart. Det blev ju nämligen så att vi fick halv rummet tapetserat då för 3 år sedan och så stannade det upp av någon orsak, kommer inte ihåg mera varför, men när vi bytt dörren så kan jag göra det rummet klart också. 

Takten på renoveringen kan ibland kännas frustrerande men det är så mycket mera som skall rymmas in i livet också :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar