torsdag 8 mars 2018

Nytt vardagsrumsbord

För många år sedan köpte jag ett vardagsrumsbord med glasskiva på loppis. Glasskivan hade en målning under sig i rött och orange och vi har tyckt om den jätte mycket och hade gärna använt den som vardagsrumsbord men när den är gjord av glas har vi varit extra försiktiga: inga fötter uppe på skivan, inga glas eller tallrikar direkt på skivan och det har i längden blivit lite jobbigt att måsta säga ifrån hela tiden så nu har vi fixat ett nytt bord.

Egentligen har jag tänkt att vi skall tillverka ett av fyrkantiga järnrör och gamla golvplankor men för att snabbt få till ett nytt bord blev det något helt annat.


Införskaffade några hjul, bultar, brickor och muttrar...


...och vår gamla träkista som vi haft TV:n på. Gubben borrade hål för bultarna i bottnen av kistan och så skruvade han fast hjulen under. Snabbt och enkelt och dessutom billigt :)


Passar helt bra in i vardagsrummet. 
Enkelt att flytta på och nu behöver vi inte vara rädd om ytan för den gamla kistan har redan alla tänkbara skavanker :)


Också soffan fick en make over, den fick tillbaka sitt ursprungliga utseende när jag tog bort det vita överdraget som inte gick att ha kvar när vi satte dit divan-delen. Dessutom blev det en stol mindre men vi klarar oss bra så här, vi kan alltid bära in mer stolar om det behövs.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar