måndag 3 juli 2017

Veckoslutets skattjakt

 Nu över helgen kändes det rätt att dra på skattjakt under huset.  
Jag har tidigare skrivit om skatten under huset här
Jag tog sönerna med mig och vi tog oss in under huset. Höjden under huset är så pass att vi kunde gå någorlunda upprätta. 
Där längst in under köket låg skatten :)


Vi bar ut bitarna och radade upp dem på gräsmattan. 


Ganska så snart kunde vi konstatera att vi hade bitar av en rund och en kantig kakelugn!
Det var väldigt många bitar av den runda och efter en stund koncentrerade vi oss på att få ut alla runda delar.
De delar som hörde till den kantiga kakelugnen visade sig höra till två olika; en med raka 90 graders hörn och en med en lite mera svängd kant. Av dessa fanns det inte så många delar kvar och många av dem var söndriga :(Men den runda var desto finare! 
En fin krona högst upp och det var bara en del av dekorationsdelarna som vi inte hittade, den som skall vara näst högst upp. 
Nedtill ser det ut som om hela första varvet saknas men det kan vi eventuellt hitta på någon "reservdelsbutik" eller låta tillverkas.


Dekorationsranden som skall vara näst längst ned satte vi ihop för att se om vi hade alla delar och det har vi :) 4 st hela och en halv på varje sida.

I blivande biblioteket har vi en rund kakelugn från tidigare och vi kunde räkna varven på den och jämföra. Den som vi har plockat fram är lite lägre men med det nedersta varvet blir den ca 2,5m vilket är ok för våra rum som är 3,1m höga :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar