tisdag 6 oktober 2015

Barnsovrum nummer 2


Nu har vi jobbat på igen över helgen :)
Medan gubben fixade väggen i garderoben klart började jag avlägsna färg från den dörr som kommer att vara "ytterdörr" från glasverandan in till söneranas del av huset.


Vi införskaffade en ordentlig färgborttagare för att arbetet med att ta bort färg skall gå fortare. Den gamla varmluftspistolen var väl helt ok men nog är det snabbara med denna Speedheater Cobra. Dessutom kom det med 3 olika skrapor och jag har inte ännu hittat en vinkel eller ur-rundning som jag inte hittar en passlig skrapa för :)


När gubben var klar med garderobsväggen fortsatte vi med att riva ut golvet i son nummer 2:s rum. Först en plastmatta och spånskivor.


Sen ett varv med fiberskivor.


Under skivorna en linoleummatta som har målats åtminstone 2 gånger.


Under den ännu mera skivor nu av papp.
Här ser man också spikraderna var linoleummattan har varit spikad.


Sista varvet före plankorna bestod av ett lapptäcke av linoleumbitar i olika storlekar och mönster. 


Under dessa ännu lumppapp och bitar av linoleummattor. 


Golvet har varit målat i 2 nyanser men nästan ingen färg finns kvar, allt är bortnött.
Undrar vem som bott i detta rum? Rummet ligger bredvid köket och möjligen har det varit köksans rum, kanske någon piga har sovit här också. I alla fall verkar det inte som om man har förnyat golvytorna särskilt ofta, utan i stället har de nötts tills de har varit helt slut innan ny matta har satts in.


När vi kommit ned till plankgolvet var det denna burk som kom fram. 
Först gick jag ett varv med en spikutdragare och tog bort alla längre spikar och sen var det bara att gå ned på knä och börja dra ut de små spikarna. Spännpapps spik har använts för att spika fast lumppappen så de sätts i denna burk och används sedan när vi spänner spännpappen på väggarna. Linoleummattbitarna har spikats med pytte små spikar och de är inte alltid de lättaste att få ut. Det blir nog igen några kvällar/timmar att krypa runt i rummet i jakt på småspik :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar