tisdag 5 januari 2016

Nytt år, nya utmaningar


Nyårs helgen kom och gick. 
Vi firade nyårsafton här hemma hos oss med mat och trevligt sällskap. 

Med det nya året kom kölden och snön. Snön har det inte kommit så mycket av men det är vitt på marken. Kölden är det dock ingen brist på. Igår kväll när jag körde hem från arbetsdagen i Vasa var det -18, i kallaste laget när vi nu har vant oss vid noll gradigt väder.

Renoveringen är i gång på nytt men det går långsamt :)
Har nu påbörjat pappringen i son nr 1:s rum men alla vindskivor är inte på plats ännu, kanske vi får dit dem i morgon när det är ledig dag.

Jobbade på en stund i lördags och tanken var att också jobba på söndag med renoveringen men det blev en slöardag, kändes att det behövdes eftersom det var ledighetens sista dag och jobbet kallade igen på måndag morgon.

Vi brukar inte göra upp planer för vad vi skall få gjort på ett år men en sorts on-going plan finns, sen får det ta så lång tid det tar att komma dit. 
Nu är första prioritet att få sönernas rum klara, de har väntat länge nu och behöver få egna rum. 

De frågar nu och då när de skall få flytta in i sina rum och i fjol svarade jag när skolan börjar men så blev det inte och nu när de frågar svarar jag igen när skolan börjar :) 
Tror inte att det är för mycket lovat. Vi är ju så nära nu att få isoleringen blåst i deras rum och när det är gjort och vi får in golvvärmen så kan vi täcka med tillfälliga skivor jag kan komma igång med väggpapp, tak fixandet och kakelugnarnas renovering!

Men vi får se :)
Sen när våren kommer och det blir varmare blir det igen att ta tag i trädgården och trädgårdslanden som skall fixas i tillägg till renovering, men när man gör något som man tycker är roligt är det aldrig en börda :)


Kölden har gjort så fina snörosor på fönstren i den kalla delen av huset :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar