måndag 25 april 2016

Söndagens jobbPå söndag var det igen dags att jobba med den gamla golvisoleringen. 
 Vi jobbade på i några timmar tills bilkärran var full. Fick ut mer än hälften :)


I det här rummet som varit kök från början, verkar det inte som om golvet har varit öppnat. Här var det stora stockar istället för plankor som var golvvasor. Alla stockarna satt lösa på de underliggande stockarna och nästan alla var skadade. Det har läckt vatten ner i golvisoleringen på många ställen.
Nu när allt är bortputsat kring spismuren kan man se att den är senare än spisarna i sovrummen brevid. Grunden är gjord på ett lite annorlunda sätt och det är inte samma typ av stenar som användts när man har byggt upp grunden för muren.


 Där diskbänken har stått var det inte så trevligt. Rören har läckt och stockarna var i ganska dåligt skick. Blir att lappa lite, men inga stora katastrofer i alla fall. Kunde konstatera att det här är den största läckan + skadorna på golvet som finns i huset. Största läckan + skador överhuvdtaget i huset har varit det läckande taket. Alltså inga super katastofer :)

Vattnet har gjort sitt!

 

En av de lösa stockarna gubben bar ut, en del murket.


Stocken var helt bra i andra ändan och den kom till användning under eftermiddgen!
Efter att vi hade fyllt bilkärran fortsatte vi med att stötta upp lillstugs verandan. 

 

En stor sten rullades på plats, filt ovanpå den ....


 ... och så de friska delarna av den utburna stocken sågad i rätt längd på plats!Nu skall en ny trappa byggas upp till verandan och vinrankan skall planteras på rätt ställe :DMedan gubben jobbade med verandan och inte behövde min hjälp städade jag blomlanden och räfsade gräsmattan.


 Mycket har kommit upp och blomlanden  blev så mycket trevligare då alla gamla torkade blomstjälkar kom bort.


Vid äppelträden har krokusarna kommit upp :) och snart är det många andra tidiga vårblommor som blommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar