fredag 1 april 2016

Snabba ryckI går när jag var i jobb i Vasa tog gubben upp golvet i blivande TV-rummet och förde också de golvplankorna till hyvling. 


Nu är nästan alla plankor hyvlade, bara några korta från farstun är kvar. Det här momentet gick väldigt snabbt, vi hade inte alls i planerna att ta upp det här golvet ännu, men bara bra att det blev så här. 
Man måste ju smida medan järnet är varmt :)


Några större överraskningar fanns inte under plankgolvet. Där var plankorna var murkna upptill vid den gamla vedspisen fanns inget under som tyder på läckage så det är säkert från den gamla vedspisen som vattnet har kommit. Vattnet har säkert sluppit in under spånskivan och legat där och gjort sitt.


Här i det här hörnet var det lite murket. Inne i hörnet har de gamla värmerören gått ned under huset och de har tydligen läckt. Golvstockarna, både den understa i väggen och golvsparren är murkna i ytan, vad jag kunde hacka med en stor spik så verkar det inte vara några djupare skador, vi får se när vi kastar ut isoleringen. Men det är enkelt att förstärka sparren så vi är inte oroliga :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar