lördag 22 oktober 2016

Veckan som gick


I tisdags kom grävmaskinen och vi kunde börja på med att byta ut stenarna och de gamla stockpelarna under huset. Detta har vi planerat och funderat på i flera år men nu äntligen blev det dags. På bildens syns stenarna inne i husvinkeln under trappan och brevid grävmaskinens bom stockpelarna som skall bort.
 

Det var tänkt att allt skulle fixas på en dag men sådan tur hade vi inte. 
Gubben har gjutit färdiga betongfundament åt stålpelarna och det var tänkt att huset skulle lyftas upp, stenarna tas bort och så skulle betongfundamenten grävas ned, dit med stålpelarna och så skulle vi släppa ned huset. Men när grävmaskinen hade tagit bort de stora stenarna och börjat gräva för betongfundamenten kom berget emot, det blev att bygga formar och gjuta fundament på plats.


Så grävaren åkte hem och kommer på nytt på måndag. 
Under tiden har gubben fixat formarna och gjutit fundamentet :) Nu väntar vi på att det skall torka och under tiden vilar huset på den långa stålbalken som syns i övre kanten av fotot.


Idag fixade gubben till de två stålpelarna som skall hålla huset uppe.


Fösta på plats :) 
Den andra kom också på plats men vi släppte inte ned huset ännu, betongen skall få torka till måndag då grävaren kommer på nytt. Då får vi den sista stockpelaren bytt och vi kan börja på med att isolera sönernas TV-rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar