torsdag 3 maj 2018

Lillstugans nya veranda II

Arbetet med lillstugans veranda fortsatte i helgen och vi hade tidig väckning båda dagarna och arbetade flitigt på tills kvällen :) 

Vi började med stötta upp taket så att vi kunde riva hela verandagolvet och pelaren som stöttar upp taket, den som vi tänkt flytta.


När gubben höll på med sånt som jag inte kunde hjälpa till med så tog jag mig ann ett eget litet projekt :)
Att hacka bort betongen som i något skede gjutits ovanpå grundens stenar.


Med släggan i högsta hugg gick jag löst på betongen och det tog inte länge förrän den var sönderslagen.


Bakom fann jag stenar i en enda oordning. 


Jag radade om de stenar som fanns och slutresultatet blev riktigt okej :) 
Helt nöjd med slutresultatet.


Under tiden hade yngsta sonen kommit ut och han rev veranda golvet i snabb takt och vi kunde börja bygga upp ny ram igen.Den nya ramen kom på plats och då var det den äldre sonens tur att komma ut och jobba. Han skruvade plankorna på plats medan vi sågade. Lika snabbt gick det :)


För att kunna bygga trappan upp till verandan skall det nedre golvet mellan trapporna göras först så jag började på med det. Grävde bort en hel del jord och sand som fanns under det gamla golvet som hade orsakat skadorna på det. När jag grävde hittade jag en hel del stenar, raka i kanterna och platta. Kunde inte fatta varför det fanns så mycket sten just här men efter en stunds grävande kom jag fram till att de någon gång i tiden antagligen hade fungerat som "stenfot" för det nedre golvet!


Vi beslöt att göra på samma sätt nu och vi radade ut de hittade stenarna. Ovanpå dessa kommer en planka och ovanpå den skall det nya golvet ligga.
Så här långt kom vi i helgen och det är tänkt att vi skall fortsätta nu på lördag så vi hoppas på fint väder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar